Kostarika - La Pastora Tarrazu
Stupeň pražení: ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Acidita: ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tělo: ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Intenzita: ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
V chuti/vůni: Med, karamel, sušené meruňky
| Kategorie: | 100% Arabica jednodruhová |
|---|
Kostarická káva z proslulého regionu Tarrazú je zárukou čistoty a dokonalé vyváženosti.
Zrno La Pastora, pěstované na úrodné sopečné půdě ve vysokých nadmořských výškách, nese označení SHB (Strictly Hard Bean), které indikuje vynikající kvalitu a chuťovou intenzitu.
Zpracování probíhá sofistikovanou mokrou metodou (Washed), která zaručuje čistou a jasnou chuť s krásnou transparentností. V šálku se můžete těšit na kulaté, středně plné tělo, které je obohacené o mírnou, vyváženou kyselost s tóny pomeranče, která postupně přechází do dlouhotrvající, sladce oříškové dochuti.
La Pastora je mimořádně univerzální káva: doporučujeme ji jak pro filtrované metody (Hario V60, Chemex), kde vynikne její ovocná svěžest, tak zároveň vytváří i kompaktní a hutné espresso s udatným základem.
Výsledná chuť kávy vždy závisí na metodě přípravy, extrakci, nastavení kávovaru, či hrubosti mletí. Pokud je Vaše káva:
Příliš hořká/extrahuje se pomalu ➞ melte hruběji.
Příliš kyselá/extrahuje se rychle ➞ melte jemněji.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.



